Dripl haalt 2.2 miljoen euro op aan groeikapitaal

HubSpot Video

Impact startup Dripl haalt 2.2 miljoen euro groeikapitaal op om haar ‘Refillution’ te versnellen. Met zelfontwikkelde verpakkingsvrije frisdrankautomaten biedt het jonge bedrijf sinds 2021 een gezond alternatief op frisdranken. Zo helpt het bedrijven hun afvalberg en voetafdruk te terug te dringen. De automaten die kraanwater koelen, aromatiseren en carboniseren, hebben al ruim 2,5 miljoen verpakkingen bespaard. De ambitie is om 1 miljard van dat soort verpakkingen te vermijden tegen 2030. 

Vrienden van de Refillution

Showpad
Toyota
HubSpot
VISMA
BNP
JBC

30 miljoen verpakkingen vermijden tegen 2030  💪🏻

Met deze kapitaalinjectie, afkomstig van internationaal durfkapitaalfonds Faraway VC, The Source (Spadel Group) en verschillende business angels, zet Dripl in op verdere ontwikkeling van haar productlijn en op uitbreiding naar andere Europese markten. In België en Nederland samen wist het al zo'n 200-tal werkvloeren om te toveren en zo'n 2,5 miljoen verpakkingen te vermijden.  

_DSC8599

Het verhaal achter Dripl 🍋

Toen founders Colin Deblonde & Lucas Moreau in hun studententijd naast een klassieke automaat stonden, viel het hen op dat daar enkel wegwerpverpakkingen in te verkrijgen waren. Dat vonden we vreemd”, herinnert Colin zich.Dus besloten we zelf een prototype voor een nieuwe drankautomaat te ontwikkelen.

Na grondige research bleek er wel meer mis met de frisdrankindustrie. Naast wegwerpverpakkingen rijden er ook dagelijks talloze vrachtwagens rond die eigenlijk voor 90% uit water bestaan. Nutteloos toch? 


Over Dripls investeerders

Faraday VC

Faraday Venture Partners is een internationale durfkapitaalonderneming die investeert in innovatieve startups in een vroeg stadium via haar netwerk van Investor Clubs en haar eigen fondsen.

De Meert familie

Philippe Meert, gedelegeerd bestuurder van Trilec, springt ook mee in het verhaal. Vandaag is Trilec één van de grootste Belgische distributeurs van elektrotechnisch installatiemateriaal, componenten voor automatisering en sturing, verlichtingstoestellen.

The Source by Spadel

The Source is het durfkapitaalfonds dat door de Groep Spadel werd opgericht in 2021. Het fonds beschikt over een totaal van 10 miljoen euro en is opgericht om minderheidsparticipaties te nemen in veelbelovende, innovatieve startups in de dranken- en hydratatiesector. 

Huidige Business Angels

Ook enkele huidige investeerders deden mee in de nieuwe kapitaalinjectie waaronder Wim Vernaeve (Greenpark Investments), Jonas Malisse (Too Good To Go Belgium) Matthias Geeroms (OTA Insight), Stéphane Ronse (Foodbag) & Lieve Grawet (CEO Bienca). 


Een Refill Point op jouw werkvloer?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en we komen zo bij je terug.

funding_LP